Nieuws


Hoe uw Espace Particulier aanmaken op de site van de Franse belastingdienst - vrijdag 12 mei 2023

Uw "Espace Particulier" aanmaken op de website van de belastingdienst is niet extra ingewikkeld. Echter, als u geen Frans spreekt, kan het uitdagend worden.
 
Om hiermee te helpen, heb ik een handleiding gemaakt waarin ik u, stap voor stap, laat ziet en vertaal wat ingevuld moet worden.
 
Deze handleiding is van toepassing als u al een fiscaal nummer bij de Franse belastingdienst heeft. Hij is ook bedoeld voor mensen die een huis in Frankrijk hebben maar in Nederland wonen. Mocht u in Frankrijk wonen en ook in Frankrijk belastingplichtig zijn, kunnen sommige schermen een klein beetje anders worden. Het verschil zou niet te groot moeten zijn en zou u toch deze handleiding moeten kunnen gebruiken. Mocht het toch onduidelijk worden, stuur rustig een berichtje via het formulier hieronder. 
 
Naar de handleiding "Espace Particulier aanmaken"
 
Succes!
Lydie

Reacties:

Goedemiddag Annemieke, Dan weet ik het niet, helaas... Ik stuur u een e-mail met verdere vragen. Mvg, Lydie

Lydie- 31-05-2024

Goedemorgen, excuses voor de late reactie. Ik kom niet verder in het formulier. Het accepteert niet ons franse adres, dus kom ik niet bij pagina 11 van uw handleiding.

Annemieke Koops- 30-05-2024

Beste Annemieke, De eerste pagina's van de handleiding zijn idd niet relevant voor u als u al in bezit bent van een fiscaalnr van Frans ingezetene. In uw geval, zou u de handleiding vanaf pagina 11 moeten kunnen gebruiken, denk ik. Succes! Met vriendelijke groeten, Lydie

Lydie- 13-05-2024

Goedemorgen, Ik wil graag voor mijn man en mij een espace particulier aanmaken. Ik volg uw formulier, maar dat is voor niet-ingezetenen. Wij wonen permanent in Frankrijk, zijn ook bij het belastingkantoor geweest, hebben allebei een fiscaal nummer. Welk formulier kan ik hiervoor gebruiken. Dank u wel alvast en een fijne dag. Met vriendelijke groet, Annemieke Koops

Annemieke Koops- 12-05-2024

Beste Joke, Wat betreft de Taxes foncières, hoeft u niets te doen. De belastingdienst gaat u een "Avis d'imposition" per post sturen, met bedrag en betalingswijze. Op dit document, zult u ook uw fiscaal nummer vinden. U zult dit nummer gebruiken om uw "Espace Particulier" aanmaken op de website van de belastingdienst. U volgt dan de handleiding waarvan u de link vindt in dit nieuwsbericht. Als uw Espace particulier klaar is, zult u dan de "Déclaration d'occupation" kunnen invullen. Elke eigenaar van een huis in Frankrijk op 01/01/2023 moet deze invullen. Als niet, loopt u het risico van een boete. Mocht iets niet duidelijk zijn, aarzelt u niet om contact op te nemen. Succes! Mvg, Lydie

Lydie- 04-09-2023

Beste Lydie, ik heb sinds vorig jaar een huisje in Frankrijk. Ik woon er niet permanent. Nu hoor ik van de vorige eigenaresse dat ik taxes foncieres moet gaan betalen. Hoe kom ik aan een fiscaal nummer? Bij voorbaat dank, Joke

Joke Metselaar - 01-09-2023

Beste Peter, Deze aangifte kan alleen maar digitaal ingevuld. U moet dus wel een fiscaal nummer hebben om een "Espace particulier" aan te kunnen maken. Mvg, Lydie

Lydie- 01-08-2023

Ik zit te worstelen met het fiscale nummer. Ik/wij hebben dit als een 2e huis en ik denk niet dat ik een fiscaal nummer heb of ga krijgen? Kan de opgave ook zonder fiscaal nr. in de handleiding die overigens heel duidelijk is moet dat wel steeds worden ingevuld

Peter van Strijen- 01-08-2023

Beste Martijn, Bedankt voor uw bericht. Ik bel u later vandaag omdat ik een paar vragen heb om uw antwoord goed te kunnen beantwoorden. Met vriendelijke groeten, Lydie

Lydie- 05-07-2023

Beste Lydie. Ik hoop dat u mij kan helpen. Wij (7 personen) zijn na overlijden van onze vader mede-eigenaar geworden van een huisje in Frankrijk. Het lijkt erop dat mijn halfzus een fiscaal nummer heeft (dat op de taxe fonciere staat. Nu wil ik graag voldoen aan de meldplicht vastgoed. Ik kom er niet goed uit. Moeten wij allemaal melding maken? Kan ik een login maken met het fiscale nummer van mijn zus. Kan ik vanuit Nederland een fiscaal nummer aanvragen? Mocht het u schikken zou ik het waarderen om één en ander telefonisch te bespreken. Mijn nummer is 0031626794793. Groet Martijn

Martijn - 04-07-2023

Beste Lydie. Ik hoop dat u mij kan helpen. Wij (7 personen) zijn na overlijden van onze vader mede-eigenaar geworden van een huisje in Frankrijk. Het lijkt erop dat mijn halfzus een fiscaal nummer heeft (dat op de taxe fonciere staat. Nu wil ik graag voldoen aan de meldplicht vastgoed. Ik kom er niet goed uit. Moeten wij allemaal melding maken? Kan ik een login maken met het fiscale nummer van mijn zus. Kan ik vanuit Nederland een fiscaal nummer aanvragen? Mocht het u schikken zou ik het waarderen om één en ander telefonisch te bespreken. Mijn nummer is 0031626794793. Groet Martijn

Martijn - 04-07-2023

Hallo Jacques, Als u de handleiding heeft gevolgd, ging het e-mail automatisch open met alle nodige gegevens al ingevuld. Dit e-mail werd dus via de beveiligd bericht systeem van de belastingdienst verstuurd. Dan weet u zeker dat u een antwoord zal krijgen. Normaliter zou u binnen 1 week een antwoord moeten ontvangen maar het kan soms langer duren. Het is afhankelijk van hoe druk de lokale belastingdienstkantoor het heeft. Als u zelf een e-mail heeft gestuurd, direct naar dit e-mail adres, hebben ze het blijkbaar ontvangen maar zal uw bericht waaarschijnlijk als laatste beantwoord worden, na e-mails aangekomen via de "officiële" route. In dit geval, geen paniek, er is nog tijd om het aanvraag opnieuw te doen omdat de termijn t/m 31 juli werd verlengd. Mvg, Lydie

Lydie- 30-06-2023

Hallo Evert, Als de de Déclaration d'occupation et de loyer te laat gaat indienen, loop je het risico op een boete van €150. Maar u heeft nog de tijd omdat de termijn verlengd is t/m 31 juli 2023! Mvg, Lydie

Lydie- 30-06-2023

Om toegang te kunnen krijgen tot de espace personnelle heb ik op 23 juni jl een e-mail verzonden naar dinr.servicesenligne@fip.finances.gouv.fr Die e-mail heb ik als onderwerp gegeven "Pour créer mon expace personnelle" In die e-mail heb ik mijn voornaam, familienaam, geboortedatum, -plaats en -land vermeld, mijn mobiele nummer (beginnend met 06), mijn e-mailadres en, tot slot, mijn Franse fiscale nummer. Verder heb ik als bijlage een pdf-bestand van mijn paspoort toegevoegd. Is het nu zeker dat ik binnenkort alle gegevens zal ontvangen om mijn espace personnelle te kunnen openen?

Jacques- 28-06-2023

kreeg pas 21 juni brief van finances publique om de gmbi voor 30 juni in te vullen. Geen idee: waar is dat voor nodig ? Ze hebben mijn gegevens toch ? Ik heb ook een fiscaal nummer. Nooit eerder hierop gewezen. Paniek,paniek. Eerst ook nog espace particulier regelen. Geen idee hoe dat werkte. Gelukkig: een vriendin stuurde mij uw blog toe. Dus gisteren verzoek gedaan. Maar waarschijnlijk "haal" ik 30 juni niet. Misschien weet u wat de sanctie is ?

evert- 28-06-2023

Beste Marga, Als u het formulier met uw gegevens heeft ingevuld, komt u bij een scherm met het e-mail adres van de belastingdienst (blz 9 van de handleiding). Als u op het e-mail adres klikt, gaat een "kant en klaar" e-mail naar de belastingdienst open gaan. U hoeft dan alleen maar het copie van uw ID kaart (beide zijdes) als bijlage toevoegen. Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendleijke groeten, Lydie

Lydie- 02-06-2023

Ik ben begonnen met de handleiding om een espace part. aan te maken. Hoe kan ik een kopie van de ID kaart opsturen? Ik snap daar niets van. Dank voor info.

Marga Hiemstra- 01-06-2023

Hallo Jos, Bedankt voor je bericht! Ik pas het pdf document aan. Met vriendelijke groeten, Lydie

Lydie- 23-05-2023

Heel hartelijk bedankt. je handleiding was heel behulpzaam. Bij mij werkte het vlaggetje wel bij het telefoonnummer voor de verificatie-sms.

Jos- 22-05-2023

Hoi Henk, Ik heb net de nieuwe versie van de handleiding aan deze post gelinkt. Als het goed is, heb je nu alle stappen om je "Espace particulier" aan te kunnen maken op de website van de Franse belastingdienst. Succes! Groetjes, Lydie

Lydie- 15-05-2023

Hoi Lydie. Als ik het ficale nummer heb ingetoetst en druk op voortzetten dan krijg ik de volgende melding: om uw specifieke ruimte te creeren moet u eerst uw openbare financiele centrum voorzien van elementen om uw identiteit te bewijzen. Wat nu? Groetjes Henk

Henk - 12-05-2023


Reageren:

Anti-spam 6 + tien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >