Nieuws


De Justificatif de domicile - woensdag 10 mei 2023

Een bank rekening openen, aanvragen bij de verschillende instanties indienen (de carte grise bijvoorbeeld) of gewoon een internet abonnement afsluiten, voor al deze zaken en nog veel andere, wordt je gevraagd om een "justificatif de domicile" te leveren. Op dit document staan uw naam en adres. Dit is een bewijs dat u woont op het adres dat u aangeeft.
 
Welk document kan als "justificatif de domicile" dienen?
Meestal wordt de energierekening ("une facture EDF") als "justificatif de domicile" gebruikt maar het kan ook uw telefoonrekening of nog een ander document zijn.
 
Bij officiële stappen, wordt een "justificatif de domicile" bijna altijd gevraagd. Het is dus handig om ervoor te zorgen vóór dat je hem nodig heeft. En bij deze, bedoel ik zorgen dat elke hoofdbewoner van een huis in Frankrijk, zijn naam op z'n document heeft. U zult bijvoorbeeld geen "facture EDF" op de naam van uw partner kunnen gebruiken als u iets op uw eigen naam wilt regelen.

Hieronder, een paar tips:
 
- Laten we beginnen bij het begin: u koopt een huis in Frankrijk. Deze dient verzekerd te worden voor de dag van de overdracht. Als u niet alleen in het huis gaat wonen, zorg dat de naam van beide hoofdinwoners op het opstalverzekering contract staan. Het opstalverzekering polis is ook een "justificatif de domicile" dat iedere hoofdinwoner zal kunnen aantonen als nodig is.
 
- Een andere mogelijkheid is ook beide namen op minstens een energierekening te laten zetten (als het kan) of het verdelen van de verschillende rekeningen. Een zet zijn naam op de elektrarekening, de andere op de waterrekening, etc. 
 
- De EDF rekening is de meest gevraagd/gebruikt "justificatie de domicile". Op de EDF App, kun u zelfs een kopie van dit document downloaden wanneer u het nodig heeft.
 
- De factuur van uw Franse mobiele abonnement kan ook als "justificatif de domicile" dienen. Echter, voor het afsluiten van dit abonnement is wel vaak een "justificatif de domicile" nodig!
 
- Afhankelijk van de reden waarvoor u een "justificatif de domicile" nodig heeft, moet deze niet ouder zijn dan 3 maanden. Het is bijvoorbeeld het geval bij het openen van een bankrekening. 
 
Heeft u vragen nog over de "justificatif de domicile" of over andere zaken in Frankrijk? Neem contact op!
 
Groetjes,
Lydie
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijf + vijf = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >