Nieuws


Heeft u de "Déclaration d'occupation et de loyer" nog niet ingevuld? Kloppen de gegevens van het huis niet? - donderdag 24 augustus 2023

Na twee keer de termijn te hebben verlengd (laatste keer tot 10 augustus), heeft de Franse belastingdienst aangekondigd coulant te zullen blijven voor degenen die te laat zijn met het invullen van de nieuwe "Déclaration d'occupation et de loyer". Tot 31 december 2023 hoeft u geen boete van €150 te betalen als u op 10 augustus nog geen aangifte had gedaan... maar dit moet wel vóór het einde van dit jaar, dus vóór 31/12!
 
Misschien wilt u de aangifte invullen, maar kloppen de gegevens (zoals de oppervlakte van het huis) niet?
De belastingdienst geeft aan dat de aangifte toch ingevuld moet worden, en pas daarna kunt u aan de administratie vragen om de foutieve gegevens te corrigeren. Dit kunt u doen door een bericht te sturen via de "Messagerie sécurisée" in uw "Espace Particulier". U kiest het onderwerp: "J'ai une question sur le descriptif de mon bien immobilier". Weet u niet goed hoe u het probleem in het Frans moet uitleggen? Kun u niet in het Frans schrijven? Ik help u graag!
 
Deze aangifte hoeft u slechts één keer te doen, dit jaar dus, zolang uw situatie hetzelfde blijft.
Wordt uw tweede huis (Résidence secondaire) uw hoofdwoning? Dan moet deze wijziging vóór 1 juli van dat jaar worden doorgegeven, als dit in het eerste semester van het jaar heeft plaatsgevonden. U vult dan de "Déclaration d'occupation et de loyer" opnieuw in. Is uw situatie later in het jaar veranderd? Dan heeft tot 1 juli van het volgende jaar om de "déclaration d'occupation" opnieuw in te vullen.
 
Is iets nog onduidelijk? Aarzel om contact op te nemen!
 
Vriendelijke groeten,
Lydie - Log in France

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam zeven + dertien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >