Nieuws


Nieuwe fiscale regels voor verhuurders van een huis in Frankrijk - maandag 26 februari 2024

Als je je huis in Frankrijk verhuurt, moet je opletten voor deze fiscale veranderingen!

De gloednieuwe financiƫle wet van 2024 is nu van kracht en heeft directe gevolgen voor de inkomsten die je hebt gegenereerd in 2023 met het verhuren van jouw huis in Frankrijk.
 
Je wordt met name getroffen door de verlaging van de belastingaftrek op niet-geclassificeerde toeristische accommodaties ("Meublés de Tourisme NON classés"), van 50% naar 30%! Dit betreft de micro-BIC regeling waar je forfaitaire kosten (30% van uw omzet vanaf dit jaar dus) ipv werkelijke kosten in rekening brengt.
 
In 2024, verandert ook de omzetdrempel om in aanmerking te komen voor het micro-BIC-regeling. Deze drempel wordt €15.000 ipv van €77.700 vorig jaar nog. Boven dit bedrag, is het "Régime réel" van toepassing.
Bij het "régime réel", ga je jouw werkelijke kosten in rekening brengen en, afhankelijk van je specifieke situatie (hoge onderhoudskosten bijvoorbeeld) kan dit regeling gunstiger zijn. Echter, moet je een compleet boekhouding bijhouden. De belastingdienst vraagt idd voor een "liasse fiscale", oftewel meerdere formulieren waarin je alle accountinginformatie invult. Het wordt sterk aanbevolen om gebruik te maken van de diensten van een boekhouder... En, ook nog, moet u een SIRETnr hebben om onder het "régime réel" aangifte kunnen doen.

Gelukkig is de belastingdienst flexibel en mag je er dit jaar voor kiezen om de vorige bepalingen toe te passen voor inkomsten die in 2023 werden verdiend!
 
Het is nog niet mogelijk om aangifte te doen. De campagne zal in april/mei beginnen maar volg mijn blog of mijn Facebook pagina om niets te missen!
 
Met vriendelijke groeten,
Lydie
 


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 8 + tien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >