Nieuws


Franse inkomsten aangifte campagne gaat binnenkort van start! - dinsdag 2 april 2024

Als u eigenaar bent van een woning in Frankrijk die u verhuurt, is het bijna tijd om uw inkomsten aan te geven bij de Franse belastingdienst!

De aangiftecampagne 2024 voor de inkomstenbelasting van het jaar 2023 begint op 11 of 13 april aanstaande. De uiterste indieningsdata voor uw aangifte verschillen afhankelijk van uw situatie. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende deadlines:

Voor nieuwe aangevers:
Als u dit jaar voor het eerst aangifte doet, let dan op dat u dit niet online kunt doen. U moet een papieren formulier invullen en per post retourneren, uiterlijk op 21 mei 2024 (waarbij het poststempel geldt).

Voor reguliere aangevers:
De inkomensaangifte moet online worden ingediend met behulp van het vooraf ingevulde formulier dat beschikbaar is in uw persoonlijke ruimte op impots.gouv.fr.

Uiterste indieningsdata:
  • Als u buiten Frankrijk woont: 23 mei 2024 om 23.59 uur.
  • Als u in Frankrijk woont, in een departement met een nummer tussen 01 (Ain) en 19 (Corrèze): 23 mei 2024 om 23.59 uur.
  • Voor departementen met nummers van 2A (Corse-du-Sud) tot 54 (Meurthe-et-Moselle): 30 mei 2024 om 23.59 uur.
  • En voor alle andere departementen, inclusief de overzeese gebieden (DOM): 6 juni 2024 om 23.59 uur.

 
Als u hulp nodig heeft bij het invullen van uw aangifte, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij uw lokale Service des Impôts des Particuliers (SIP) of bij een France-Services locatie bij u in de buurt. Deze service is gratis en staat tot uw beschikking.
En mocht u hulp in het Nederlands nodig hebben, aarzel niet om contact met Log in France op te nemen. Ook voor het telefonisch tolken tijdens uw afspraak bij de SIP of France-Services!

Belangrijk: Vergeet niet dat er een boete van 10% geldt als uw aangifte niet op tijd wordt ingediend! 
 
Succes met uw aangifte!
 
Lydie - Log in France
 
 


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 11 + tien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >