Nieuws


Speciale fiscale aftrek voor meublés de tourisme - woensdag 17 april 2024

Als de accommodatie die u verhuurt in Frankrijk is geclassificeerd als "Meublé de Tourisme", kunt u ook dit jaar profiteren van een fiscale aftrek van 71%. Maar wist u dat, onder bepaalde voorwaarden, deze aftrek zelfs kan oplopen tot een indrukwekkende 92%? Dat klopt, u leest het goed! Maar laten we eerst eens kijken naar de voorwaarden:

  • In 2023 moet u een omzet hebben gegenereerd van minder dan € 15.000.
  • Uw verhuurde accommodatie moet zich bevinden in een "zone non-tendue" (niet-gespannen gebied)
Wat is een "zone non-tendue"?

Dit is een regio of stad waar de vraag naar huisvesting laag is en waar het aanbod van beschikbare woningen groter is dan de vraag. Alle regio's en steden in Frankrijk en overzeese gebieden ("Outre-Mer") zijn ingedeeld in zones A, B1, B2 en C. Zones B2 en C worden beschouwd als "zones non-tendues".

Waarom het onderscheid maken tussen "zones tendues" (gespannen gebieden) en "zones non-tendues"? 

Het idee is om de zogenaamde gespannen gebieden te ontlasten, met name de Côte d'Azur en grote steden, waar de ontwikkeling van toeristische accommodaties ten koste is gegaan van het aantal beschikbare woningen voor de lokale bevolking.

Maar hoe komt u erachter in welke zone uw "meublé de tourisme classé" zich bevindt?
 
Het is simpel! De Franse administratie heeft een handige simulator op hun website service-public.fr: https://www.service-public.fr/simulateur/calcul/zonage-abc
U voert gewoon de naam van de plaats of de postcode van je "meublé de tourisme" in, u klikt op bevestigen, en u ontdekt in welke zone u zit.

Als de aangegeven zone B2 of C is, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een aftrek van 92% op de huurinkomsten, indien deze minder dan € 15.000 bedragen!

Hoe profiteert u van deze aftrek?

U vult gewoon de juiste vakjes in op pagina 5 van het formulier 2042-C-PRO Millésime 2024 bij uw belastingaangifte.
 


Succes!
 
Lydie
 
Bron: "Notice 2042_4757" van de Franse belastingdienst

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 0 + 12 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >